dTE Gorm den Gamle

Teknik - Håndværk - Transport

1-12 af 155 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Vores bil


Adstofte, Flemming (red.)

Udgivet på baggrund af ti tv-udsendelser i DR om privatbilens drift og pleje.
  Pris: 49,00 DKK
Mere info

Historien om Honda Shadow


Andersen, Poul Helge

Hondas populære Shadow-serie er blevet produceret siden 1983, og gennem årene har den gang på gang været banebrydende i udviklingen af fabrikscruisere. Mærkværdigvis har disse herlige maskiner aldrig før fået deres egen bog. For første gang findes der nu et værk, som omhyggeligt beskriver de enkelte modeller og deres udvikling fra lanceringen i 1983 og frem til år 2000, ligesom et kapitel kort ridser udviklingen efter år 2000 op. Bogen beskriver modeller fra hele verden, men hovedvægten ligger på Danmark, Tyskland og det vigtige marked i USA. Bogen er gennemillustreret med farvefotos og tegninger, og indeholder hele fem appendicer med oversigter over modeller/produktionsår, serienumre, tekniske specifikationer, antal indregistrerede modeller og internetadresser.
  Pris: 150,00 DKK
Mere info

Nimbus 1918 - 28 "Kakkelovnsrøret"


Andersen, René Friborg - Knud Jørgensen

På én gang en skildring af motoriseringen af Danmark, eksemplificeret ved den danske motorcykel Nimbus, og en redegørelse for motorcyklens tekniske udvikling. Rigt illustreret i s/h og farver plus med indlagt DVD i lomme bagest, som indeholder lagerlister og div. filmklip. Med litteratur og referencer. With summary in English.
  Pris: 398,00 DKK
Mere info

Driving


Barnes, Stephen

A Driver's A to Z Handbook. A compilation of cynically witty definitions that aptly describes the joys of automobile ownership. A must for seasoned motorists and first time drivers alike. Illustrated with drawings in b/w.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Bedford-busser på danske veje


Birch, Jens

Rigt illustreret i s/h og farver. Lige fra introduktionen i Danmark i 1931 satte Bedford sit præg på de danske veje - både som lastbil og som bus. Denne bog er en grundig fremstilling af mærkets bushistorie fra 1931 til 1986 - ikke mindst storhedstiden i 1950'erne - hvor næsten alle chassierne blev opbygget med karosserier fra de dengang mange danske karosserifabrikker. Med tabeller mv. samt kilde- og litteraturfortegnelse.
  Pris: 288,00 DKK
Mere info

Busserne fra Sorø - billeder af Sorø Karosserifabriks produktion


Birch, Jens

Rigt illustreret i s/h og farver. En bus- og erhvervshistorisk gennemgang af de mange karrosserier, som rullede ud fra fabrikken i Sorø. De er der allesammen, fra den spæde start i 1918 og til den sidste opbygning i 1974, suppleret med spændende indblikke i tidligere tiders karrosserifremstilling. Firmaet fortsatte nogle år derefter med reparationer og renoveringer, men ophørte endeligt i 1983. Med kilder og litteratur bagest.
  Pris: 295,00 DKK
Mere info

Busserne fra Stautrup. Stautrup Karosserifabrik


Birch, Jens

Rigt illustreret i s/h og farver. I 1906 grundlagde Rasmus Skaarup et karetmagerværksted i Stautrup sydvest for Århus, som med tiden udviklede sig til Stautrup Karosseriabrik. Dette er historien om virksomheden, der har bygget snart sagt det hele: kareter, bogbusser og andre specialbusser, almindelige busser, ombygning af varevogne til minibusser m.v. Konkurrencen blev dog stadig hårdere, navnlig i 1990'erne, og i 2002 belsuttedes det at lukke virksomheden. Indeholder liste over bevarede køretøjer, byggeliste samt kilde- og litteraturfortegnelse.
  Pris: 245,00 DKK
Mere info

Hærvejens Bus Linier


Birch, Jens

Hærvejens Bus Linier blev etableret i april 1968. Formålet var dels at etablere erstatningstrafik efter Horsens Privatbaner, dels at samordne kørslen på strækninger ad hovevej 13 mellem Vejle og Viborg. Denne informative fremstilling beretter historien. Rigt illustreret i s/h og farver. Med vognliste samt kilde- og litteraturliste.
  Pris: 118,00 DKK
Mere info

Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik


Birch, Jens - Jeppe Steensgaard

På én gang et jubilæumsskrift - 50 år den 10. okt. 2010 - og et stykke bus- og trafikhistorie. Det hele begyndte med Jens Erik Abildskou (1931-2009), som i 1960 etablerede De Blaa Busser i Slet ved Århus. Senere oprettedes Abildskous Rutebiler, som bl.a. driver den kendte fjernbusrute 888 mellem Århus og København. Der har gennem tiden været afstikkere til lastbilkørsel og andre brancher, bl.a. restaurationsdrift, men det primære har hele tiden været busserne. Denne bog fortæller hele historien. Rigt illustreret med fotos og kort, overvejende i farver. Med vognlister samt kilder og litteratur.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Aabenraa Automobilselskab


Birch, Jens - Lars Ersgaard - Claus Hansen

Rigt illustreret i s/h og farver. Dette er historien om Aabenraa Automobilselskab, der i 1926 etableredes som afløser for Aabenraa Amts Jernbaner, og dets busser. Virksomheden eksisterede i forskellige former og under forskellige navne indtil 2008. Med vognliste samt fortegnelse over kilder og litteratur.
  Pris: 265,00 DKK
Mere info

DSB rutebiler - fra Statsbanerne til Combus


Birch, Jens og Ole Gold

En rejse i tekst og billeder gennem DSB-bussernes historie fra begyndelsen i 1932, gennem besættelsestidens mangelsituation, 1950'ernes storhedstid og til slutningen med Combus i 2001, hvor Trafikministeriet solgte selskabet til Arriva. Gennem perioden var der en stor mangfoldighed af bustyper, hvoraf langt de fleste er afbildet i bogen. Rigt illustreret med fotos i s/h og farver. Med liste over antal busser for hvert driftsår samt kilder og litteratur.
  Pris: 398,00 DKK
Mere info

På landevejen siden 1934. Olaf Jensen


Birch, Jens og Ole Gold

Et, i hovedsageligt farver, rigt illustreret hæfte, som fortæller historien gennem 75 år om vognmandsfirmaet Olaf Jensen A/S, Svinninge, der beskæftiger sig med kørsel med lastbil under næsten alle former.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info
1-12 af 155 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: