dTE Gorm den Gamle

Teknik - Håndværk - Transport

1-12 af 16 1 2

Vi fik traktor. Fra lærkesang til motorlyd


Hansen, Poul Bildsøe

Bogens forfatter, maskinkonsulent Poul Bildsøe Hansen (1914-2011), af mange kendt fra de talrige Ferguson-møder, har oplevet landbrugets mekanisering på nærmeste hold, lige fra han som bondedreng gik bag hesteploven til den moderne traktor. I denne bog giver han sin personlige og levende øjenvidneskildring af de store omvæltninger inden for landbruget, som har fundet sted i hans tid, foruden rejseskildringer fra 1930'erne, beretninger fra besættelsen, pløjemesterskaber og meget andet. Rigt illustreret med s/h fotos.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Mejetærskeren i Danmark


Holmegaard, Kaj

En omfattende gennemgang af syv danske og 23 udenlandske mejetærskerfabrikker og deres modeller, som redegør for mejetærskerens udvikling fra de første rustikke maskiner til nutidens computerstyrede vidundere med den nyeste tærsketeknik. Rigt illustreret i s/h og farver med fotos og snitbilleder. Med fabrikant- og importøradresser, fagudtryk og maskinteknik samt kilder og litteratur bagest.
  Pris: 398,00 DKK
Mere info

Ferguson - Den grå slider


Kjær, Jørgen

Hvem kender ikke en Massey-Ferguson-traktor? Traktoren, som var helt afgørende for dansk landbrugs mekanisering. Denne bog beretter om den berømte traktormodels historie i ord og billeder. Om tiden før den kom på markedet, og om baggrunden for succesen. Rigt illustreret i s/h og farver.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Fergusondage


Kjær, Jørgen

En bog, som i ord og billeder vækker minder fra dyrskuerne i 1947, hvor modellen præsenteredes for et dansk publikum, de mange instruktive Ferguson-møder i forsamlingshusene, radioforedragene, timerne i højt solskin med mågerne flyvende efter ploven osv. Altsammen knyttet til den lille, grå slider, der mere end nogen anden traktor var med til at mekanisere dansk landbrug. Gennemillustreret i s/h og farver.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Fordson Major. En vigtig faktor - en rigtig traktor


Kjær, Jørgen

Historien om Fordson Major, fra "Klodsmajoren" over Den nye Major, Fordson Dexta og Super Major. Efter 1955 var der ikke længere tvivl om, at landbruget skulle mekaniseres. Det var mere et spørgsmål om hvordan og med hvilken traktor. På dette tidspunkt var Fordson Major et godt bud, ikke mindst for husmændene, som gik sammen i andelsselskaber for at billiggøre indkøbene og den daglige drift. På denne måde blev eksempelvis Dansk Landbrugs Andels-Maskinindkøb en vigtig faktor i landbrugets mekanisering i skarp konkurrence med den etablerede maskinhandel. Rigt illustreret i s/h og faver. Med modeloversigt og tekniske specifikationer, foruden et spændende kapitel om landbrugsflyvning.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Fra hestekraft til HK


Kjær, Jørgen

En beretning om dansk landbrugs mekanisering med fokus på Fordson og International Harvester. Gennemillustreret med fotos i s/h, toner og farver. Indhold: Landbrugets mekanisering ; Dampdyrkning ; Damptærskning ; Motorploven ; I lære hos Edison ; Fordson ; Ford T in spe ; Fordson i dag ; Austin traktoren ; Waterloo-Boy ; Callesen - en dansk traktor ; Universal-Jeep'en - eller biltraktoren ; Museer og samlinger ; Klubber.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Skal vi mekanisere...?


Kjær, Jørgen

"Skal vi mekanisere?" var det store spørgsmål i danske landbrugskredse efter 2. verdenskrig. Denne bog er en historie om dansk landbrugs mekanisering fra 1945 til 1955, Marshall-hjælpen, David Brown (modeller, serienumre mv.) og meget andet. Rigt illustreret i s/h og farver.
  Pris: 348,00 DKK
Mere info

Traktorveteraner - holder liv i de gamle traktorer og motorer


Kjær, Jørgen

Interessen for gamle traktorer og motorer er stigende, og mange af samlerne har organiseret sig i klubber og foreninger. Denne bog handler om disse 'traktorveteraner', deres samlinger og fortællingerne om dem. Rigt illustreret i s/h og farver.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Tyske traktorer


Kjær, Jørgen

Tyske traktorer har altid haft stor betydning i det danske landbrug. Denne bog fortæller om mange af de traktorer og deres historiske udvikling, som blev solgt her i landet indtil omkring midten af 1960'erne. Det drejer sig om mærker som Lanz, Ruhrstahl, Allgaier, Porsche, Normag, Fahr, IHC og Eicher. Gennemillustreret i s/h og farver. Med masser af tekniske specifikationer, stelnumre osv. samt kilder og bagrundsmateriale.
  Pris: 398,00 DKK
Mere info

Veterantraktoren. Fra Motorplov til Mejetærsker


Kjær, Jørgen

Hvordan så de første traktorer, også kaldet motorplove, ud? Hvordan blev de modtaget af landmændene og deres rådgivere, da de kom til Danmark for over 100 år siden? Denne bog ser nærmere på traktorens indtog og efterfølgende udbredelse i Danmark frem mod anden verdenskrig og den megen polemik for og imod kraftmaskinen. Rigt illustreret i s/h og farver.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Veterantraktorer


Kjær, Jørgen

I dag er de gamle traktorer for alvor blevet samleobjekter, nogle sågar investeringsobjekter. Denne bog er et portræt af og hyldest til de personer - som gamle Jens Peder - organisationer, klubber og museer, der sørgede for at traktorerne dels overlevede, dels er bevarede og ofte restaurerede. Gennemillustreret med farvefotos.
  Pris: 298,00 DKK
Mere info

Tyske traktorer 2. Fendt, Deutz, Hanomag, Unimog m. fl.


Kjær, Jørgen - Johannes Madsen

Tyske traktorer har altid haft stor betydning i det danske landbrug. Denne bog, som ligger i forlængelse af "Tyske traktorer" ved at inddrage endnu flere mærker, fortæller om mange af de traktorer som blev solgt her i landet indtil omkring slutningen af 1960'erne, og deres historiske udvikling. Udover de store mærker nævnt i titlen, drejer det sig om mindre mærker som Bautz, Kramer, Güldner, MAN og Unimog. Gennemillustreret i s/h og farver. Med masser af tekniske specifikationer.
  Pris: 398,00 DKK
Mere info
1-12 af 16 1 2
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: