dTE Gorm den Gamle

Leksika - Opslagsværker etc.

Danske Ordsprog


Brøndum-Nielsen, Johs. (red.)

Ordsprogene er de skiftende tiders oplagrede pulje af livserfaringer, iagttagelser, kløgt og skæmt, der mundtligt er gået i arv fra slægt til slægt. Denne bog rummer et righoldigt udvalg deraf, samlet og udgivet af filologen Johs. Brøndum-Nielsen (1881-1977). Vi snupper lige et enkelt eksempel: "Det får vel også en ende, sagde Fanden om bededagene."
  Pris: 85,00 DKK
Mere info

Ord paa Vejen


Churchill, Winston

I udvalg og oversættelse ved Arne Stevns. En række aforismer, citater, bon mot'er etc. af Winston Churchill (1874-1965). Vi snupper en kort en: "Hvis man vinder en krig, vil næsten alt, der er sket, kunne udlægges som rigtigt og klogt". I serien 'Hasselbalchs Kultur-Bibliotek', nr. 137.
  Pris: 40,00 DKK
Mere info

Kvindevid - og bid


Holmgård, J. B.

Hvad har de skrappe damer sagt gennem tiderne? Ikke så lidt, og her er det værste og det bedste samlet på ét sted. Flere tusinde rappe, frække, charmerende sentenser blandet i en cocktail bestående af lige dele troldsplinter og champagne. En uundværlig bog for mænd, der tror, de kender kvinder, og kvinder, som vil vide mere om deres medsøstre. Illustreret i s/h med tegninger af Max P. samt fotos.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Gentlemen foretrækker blondiner. Sagt om mænd


Nielsen, Peter Legård

En samling citater og aforismer om mænd. Vi snupper lige en af de korte: "Hurra for den lille forskel, især når den ikke er for lille" (Ethel Bartlett). I serien 'Gyldendals små citatbøger'.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Soya II Tanker om kvinder, kærlighed og det


Soya

Med tegninger af Soya III. En lille bog med humoristiske og underfundige aforismer. Vi snupper én: "En loyal hustru taler ikke nedsættende om sin mand. Selv ikke til sin elsker". Carl Erik Martin Soya (indtil 1920 Soya-Jensen) (1896-1983) var dansk forfatter og dramatiker. Han skrev også under pseudonymet Joseph W. French.
  Pris: 40,00 DKK
Mere info

Stikpiller


Steincke, K. K.

Med vignetter og illustrationer af Ole Byskov. En fornøjelig samling aforismer og strøtanker. Vi snupper en enkelt med en vis aktualitet: "I dyreriget er myreløven alene om at præsentere Venstres politik; den bevæger sig baglæns fremad." K(arl) K(ristian) Steincke (1880-1963) var dansk socialdemokratisk politiker og minister.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Gitanjali (Sang-Ofre)


Tagore, Rabindranath

Aut. oversættelse (efter forfatterens engelske prosaarbejder) ved Louis v. Kohl. En samling poesier med på én gang både dybe og almene tanker og livsindsigter. Rabindranath Tagore (1861-1941) var indisk forfatter, komponist, filosof, maler og musiker. Han modtog Nobel-prisen i litteratur i 1913.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Løvfaldstid. Skitse til en metafysik


Thierry, Michael

En række metaforer, aforismer osv. om magtens forhold til historien, kritik af politikere og institutioner, foruden kærlighedserklæringer til livet og kvinden.
  Pris: 78,00 DKK
Mere info

3400 Ordsprog, Talemaader og Skjæmtesprog. Fra Vuggen til Graven


Thomsen, Emil

Samlede og ordnede af Emil Thomsen. Gamle danske ordsprog til brug for alle livets områder.
  Pris: 175,00 DKK
Mere info

Myosotis - forglemmigej


Vinter, Christian

En samling aforismer. Vi snupper lige én, som kan passe på historie, politik og mange andre områder: "At det er en kendt sag, gør det ikke til en kendsgerning."
  Pris: 45,00 DKK
Mere info

Kultur og værdi. Spredte bemærkninger


Wittgenstein, Ludwig

Oversat efter "Culture and Value" (tysk-engelsk udg.) af Hans-Jørgen Schanz. En samling af den østrigske filosof Ludwig Wittgensteins (1889-1951) aforismer og 'spredte bemærkninger' fra årene 1914 til 1951. Vi snupper én af de helt korte: "Ord er handlinger" (1945). Med korte biografiske oplysninger om nævnte personer samt noter bagest.
  Pris: 98,00 DKK
Mere info
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: