dTE Gorm den Gamle

Humaniora i øvrigt

Kjeld Abell. Hans idéer og verker


Bjørnsen, Johan Faltin

Et forsøg på en sammenhængende fremstilling af Kjeld Abells (1901-1961) idéer og udtryksmåder og en analyse af hans dramatiske værker. With an English Summary. Med kildehenvisninger, bibliografi, emneregister og navneregister.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Magtspil. Samtalen i teatret - samtale med teatret. Europæiske familiestykker


Bredsdorff, Thomas

Verden er en scene, sagde allerede Shakespeare, men det omvendte gælder også: scenen er en verden - med magtspil, intriger og forklædninger. Denne bog søger at uddrage magten af forskellige teaterstykker, der har familien som tema, og deres (sagte og usagte) samtaler. Indhold: Peders far og Torbens datter - eller lille lære om magt og drama ; Undertekst og underforståelse - eller lille lære om samtale ; Fædrenes synder : om Ibsens "Vildanden" ; Den skjulte far : om Strindbergs "Frøken Julie" ; Samtalen som enetale - eller underteksten der svulmede ; Arv og gæld : om Shakespeares "Kong Lear" ; I magtens vold : om Noréns "Mod til at dræbe" og Pinters "Fødselsdagsselskabet" ; Ved undertekstens grænse : om Barbas "Oxyrhyncus evangeliet".
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

En dukkemager læser H. C. Andersen


Grue, Morten

Hvordan H. C. Andersen kan bruges til mariont- og dukketeater.
  Pris: 89,00 DKK
Mere info

Et og andet om Skuespillerens Kunst


Hertz, Henrik

Med indledning af Frederik Schyberg. Et lille, tidstypisk skrift om skuespilkunsten, og samtidig det eneste samlede kritisk-teoretiske arbejde, der findes af den kendte teaterconnaisseur. Henrik Hertz (1797-1870) var digter og dramatiker. I serien 'Thaning & Appels Teaterbibliotek'.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Hamlet, Kronborg og Shakespeares Helsingør


Hohnen, David

I "Hamlet" røber Shakespeare en bemærkelsesværdig fortrolighed med Helsingør, Kronborg og det danske hof. I bogen beskæftiger forfatteren sig med det stående spørgsmål: har Shakespeare selv besøgt Helsingør. Med litteraturliste og register. Oversat fra engelsk af Ole Lindegård Henriksen.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Europæisk avantgarde teater 1896-1930. Teoretiske artikler og manifester. Bd. 4


Kvam, Kela (red.)

En antologi.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Den store satire. Johan Herman Wessel og Kærlighed uden Strømper


Langberg, Harald

På én gang et stykke teater-, litteratur- og kulturhistorie. En fortælling om det København, der var Wessels, da han skrev "Kærlighed uden Strømper", og en undersøgelse af, hvordan det har sat sig spor i samtidens litteratur.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Om dramaanalyse


Langsted, Jørn

Prisopgavebesvarelse, Aarhus Universitets prisopgave i dramaturgi for året 1972. Bedømmelsen (til accessit) er medindbundet. Kun trykt i 160 eksemplarer.
  Pris: 85,00 DKK
Mere info

Samtaler om Claus Beck-Nielsens skuespil Ci-vi-li-sa-tion


Lucas, Ib & Anne McClymont

En bog, som dels belyser den dramatiske tekst, dels arbejdsprocessen med at forvandle teksten til en forestilling.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Moderne teaterproblemer


Ludvigsen, Chr.

Indhold: Fra vokslys til spotlight ; Skuespillere, instruktører og publikum ; Naturalismen som kunstnerisk princip på teatret ; Eksperimentatorer og animatører ; En foreløbig status. Illustreret med s/h plancher. Med leksikalske stikord, litteraturhenvisninger, person- og sagregister. Nr. 25 i serien 'Berlingske Leksikon Bibliotek'.
  Pris: 40,00 DKK
Mere info

Hamlet og Hamlet. Rollen og myten


Strømberg, Ulla

En antologi. Indhold: Ulla Strømberg: Hamlets vandring i Danmark. Ole Thyssen: Med døden i hjertet : en fortolkning af Hamlet. Hamlet 1969 : interview med Kaspar Rostrup. Hamlet 1979 : interview med Wladimir Herman. Ebbe Kløvedal Reich: Udsigten gennem sprækkerne i Hamlet. Hamlet som gæst ; Hamlet-kalender. Illustreret i s/h med fotos og tegninger. Med litteraturhenvisninger og navneindex.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Teater og kommunikation


Wiingaard, Jytte

En analyse af teaterkritikken og teaterillustrationen (avisernes m.fl.) med vægt på perceptive, æstetiske og historiske forudsætninger, herunder anmelderen som modtager af teaterforestillingen og derefter afsender af anmeldelser. Illustreret i s/h. Med litteratur samt register over personer, aviser og værker.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: