dTE Gorm den Gamle

Humaniora i øvrigt

1-12 af 13 1 2

Kulturens Veje (to bind). Første Del: Indledning og materiel Kultur. Anden Del: Samfund og Aandsliv; Kulturstrømninger


Birket-Smith, Kaj

Kaj Birket-Smith (1893-1977), dansk magister i etnografi og dr. phil., deltager på adskillige Grønlands-ekspeditioner. I dette monumentale etnologiske værk tegner han et bredtfavnende, historisk billede af menneskeslægtens kultur.
  Pris: 219,00 DKK
Mere info

Menneskets Mangfoldighed. Tolv etnografiske afhandlinger


Birket-Smith, Kaj (red.)

En antologi med tolv illustrerede artikler, som giver et indblik i nogle af de resultater, danske etnografer har nået under deres studier i det fremmede.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Folk og fauna 1-3


Brøndegaard, V. J.

Et yderst omfattende etnozoologisk opslagsværk, som i krydsfeltet mellem etnografi, social antropologi, zoologi, filologi, agronomi, kulturhistorie, folkesagn og meget andet, fortæller om vekselvirkningen mellem den dansk fauna og landets befolkning. Uundværligt for alle, der interesserer sig for dansk natur og kultur. Rigt illustreret i s/h med fotos, tegninger osv. Bd. 3 rummer nøgle til den citerede littertur, et udførligt sag-, person- og stednavneregister samt en 'ordbog' med ca. 4000 folkelige dyrenavne.
  Pris: 1.498,00 DKK
Mere info

Afrika danser


Darbois, Dominique

En billedbog fyldt med pragtfulde fotografier i sort/hvid og farver taget af Dominique Darbois. Med indledende tekst af V. Vašut. Denne bog, der ganske vist er viet dansen, rubriceres alligevel under etnografi, fordi den ikke beskæftiger sig med dansen som kunstart, men dansen som afspejling af liv og kultur blandt folkeslagene i den afrikanske verdensdel.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Jorgos - Historien om en græsk familie


Ferdinand, Ida F. & Karen R. Tagrin

Et portræt af en græsk bondefamile på øen Saros og en undersøgelse af turismens indflydelse på en gammel bondekultur. Rigt illustreret med s/h fotos af forfatterne og John Pack. Med kronologisk oversigt. Oversat fra engelsk af Ulla Maria Apollo.
  Pris: 65,00 DKK
Mere info

Den ny antropologi


Hastrup, Kirsten et al.

Antropologi er det teoretiske studium af mennesket som socialt og kulturelt væsen. Med denne bog foreligger for første gang på dansk en introduktion til de antropologiske retninger i Frankrig, Storbritannien og USA, der, med den strukturelle lingvistik som den væsentligste metodiske inspirationskilde, vil undersøge de principper, efter hvilke de forskellige kulturer opnår en systematisk organisering af omgivelserne. Illustreret med figurer i s/h. Med bibliografi, navneindex, emneindex, og tegnforklaring.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Ishi. Amerikas sidste vilde Indianer


Kroeber, Theodora

Originaltitel: Ishi in Two Worlds. Oversat fra amerikansk af Iver Gudme. Illustreret med s/h fotoplancher. En augustmorgen i 1911 vaklede en næsten nøgen indianer ind i en lille californisk by og sank sammen af udmattelse og sult. Ingen forstod ham, men videnskabsmænd fandt ud af, at han var den sidste overlevende af Yahi-stammen, som man havde troet uddød 30-40 år tidligere. Ishi blev installeret på Californiens etnografiske museum, og i fem år (indtil han døde af tuberkulose) levede han dér og viste etnologerne og etnograferne, hvordan et naturmenneskes verdensopfattelse er, og hvordan det lever.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

The Indian Tribes of North America; With Biographical Sketches and Anecdotes of the Principal Chiefs. Vols. 1-3


McKenney, Thomas L. and James Hall

A new edition, edited by Frederick Webb Hodge. A spectacular work of American history. One of the most marvellously illustrated descriptions and presentations of famous native American personages. The original oil paintings copied to these volumes were destroyed in the Smithsonian fire of 1865.
  Pris: 3.900,00 DKK
Mere info

Køn og Kultur. Hvad er mandigt og hvad er kvindeligt?


Mead, Margaret

Oversat efter "Male and Female" af Inger Gudmundsen. På baggrund af de syv stillehavsfolk, som forf. har levet og arbejdet imellem, forklares om årsager og virkning af kønnenes forhold, herunder seksualitet, børneopdragelse osv. Margaret Mead (1901-1978) var verdensberømt amerikansk etnolog (socialantropolog).
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Indianerliv. Et Døende Folks Saga


Molbech, O. C.

En beretning om de nordamerikanske indianere og deres uddøende livsform.
  Pris: 99,00 DKK
Mere info

Prærieindianere


Rachlis, Eugene

Et populært værk om de nordamerikanske prærieindianere, som levede på de store græsområder mellem Mississippi og Rocky Mountains. Oversat af Annelise Kaasgaard efter "Indians of the Plains".
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Huaca - en landsby i Andesbjergene


Sellner, Manuel - Lais Reunert

Huaca er en typisk landsby i Ecuador beliggende langs med La Panamericana tæt på grænsen til Columbia. I tekst og billeder fortæller bogens to forfattere om livet i denne landsby gennem det år, hvor de gjorde ophold i den. Bogen indgår som første bind i Nationalmuseets serie om landsbysamfund verden over.
  Pris: 40,00 DKK
Mere info
1-12 af 13 1 2
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: