dTE Gorm den Gamle

Humaniora i øvrigt

1-12 af 104 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Det levende Danmark


Andersen, Knud Hee

En række tanker af overvejende national-religiøs art, som på baggrund af krigen vel kan sammenfattes i sætningen om "kristenhedens kamp mod de antikristelige magter".
  Pris: 49,00 DKK
Mere info

Taler


Andersen, Vilh.

En samling taler og tanker om litteratur, kunst og personligheder m.v. Vilh(elm) Andersen (1864-1953) var dansk professor og pædagogisk foregangsmand i det national­litterære fremstød.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Positivisme / Marxisme / Kritisk teori - retninger inden for moderne videnskabsfilosofi


Aspelin, Kurt og Tomas Gerholm (red.)

Bidrag af Ingvar Johansson, Ragnvald Kalleberg og Sven-Eric Liedman. Oversat fra svensk og norsk af Chr. Peter Holst. En bog, som gennemgår de tre i titlen nævnte hovedretninger inden for moderne videnskabsteori og -filosofi, og som konfronterer dem med hinanden. Med kommenteret litteraturliste og register.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Kanonen og Maanen


Bergsøe, Paul

En samling artikler og causerier om stort og småt. Paul (Peter Vilhelm) Bergsøe (1872-1963) var dansk fabrikant og civilingeniør.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Store tænkere i nyt lys


Blegvad, Mogens - Johnny Christensen - Franz From - Niels Thomassen

Indhold: Mogens Blegvad: Indledning. - Johnny Christensen: Tolkning og omtolkning af græsk filosofi. - Franz From: Mandevilles bifabel. - Mogens Blegvad: Nye fortolkninger af Stuart Mills moralfilosofi. - Niels Thomassen: Nietzsche renset for søsterens falsknerier. I serien 'Folkeuniversitetets Bibliotek: Filosofi'. Bd. 2. Udgivet af Folkeuniversitetsforeningen i København.
  Pris: 75,00 DKK
Mere info

Gadespejlet og flere refleksioner


Borchsenius, Poul

Forfatter og pastor emeritus Poul Borchsenius (1897-1983) causerer over stort og småt i denne bog, som kan ses som en fortsættelse af erindringsbogen "Sød vin og galde".
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Hjulet drejer


Borchsenius, Poul

Forfatter og pastor emeritus Poul Borchsenius (1897-1983) causerer over stort og småt i denne bog, som dels er en samling af hans radiotaler, dels føjer sig naturligt til erindringsbogen "Sød vin og galde".
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Kærlighedens krop


Brown, Norman O.

En konfrontation af freudianske og marxistiske idéer tilsat noget Nietzsche med inspiration fra Marcuse. Skrevet med en usædvanlig blanding af poesi og prosa, og med noter i teksten. Oversat efter "Love's Body" af Claus Clausen og Hans-Jørgen Kløvedal. Norman O(liver) Brown (1913-2002) var amerikansk professor og intellektuel.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Tanker om den franske revolution


Burke, Edmund

Oversat efter "Reflections on the Revolution in France" af Chr. Truelsen. En bog, som fik verdenshistorisk betydning i den forstand, at den bidrog afgørende til engelsk uforsonlighed over for politisk totalitarisme (iflg. bagsideteksten). Edmund Burke (1729-1797) var irsk-engelsk politiker, forfatter, taler og politisk filosof. Han regnes sædvanligvis for en af den moderne konservatismes grundlæggere.
  Pris: 125,00 DKK
Mere info

Brev til mine sønner. Essays


Böll, Heinrich

Originaltitel: "Die Fähigkeit zu trauern". Udvalg og oversættelse ved Leif G. Berthelsen. Med forord af Siegfried Lenz. En samling erindringsprægede essays. Indhold: Den ikke-holdte tale til Den tyske Forbundsdag ; Den lidet mirakuløse brødformindskelse ; Stå os bi, I helgener! ; Brev til mine sønner eller: Fire cykler ; - forsøge at høre de krigsdødes stemmer ; Handlingens poesi ; Hvor megen terrorisme man kan gemme bag ved et stykke sukker ; Kameraernes undersåtter ; Hvad vi forfattere mangler, er stolthed ; Åbningstale for Europæisk Oversætter-Kollegium i Straelen. med kildehenvisninger.
  Pris: 65,00 DKK
Mere info

Udvalgte Tvangstanker. Fra 10 års Journalistik


Clausen, Sven

Et bredt udvalg af skrifter, som beskæftiger sig med en lang række emner under hovedoverskrifterne: Parlamentarismen, Sprogforbistringen, Søren Kierkegaard og Det Almenmenneskelige. Sven Clausen (1893-1961) var dansk jurist og forfatter.
  Pris: 65,00 DKK
Mere info

Tanker for det nye årtusinde


Dalai Lama

Originaltitel: "Ethics for the New Millennium". Oversat af Hanne Steinicke. Bstan-'dzin-rgya-mtsho, H.H. Dalai Lama, giver i denne bog et bud på en række etiske værktøjer, som giver det enkelte individ overskud til at forbedre de menneskelige relationer på både individuelt og samfundsmæssigt plan.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info
1-12 af 104 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: