dTE Gorm den Gamle

Kultur

1-12 af 104 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Levende Billeder. 1975. 1. årgang. Nr. 1

Et månedsblad om film og tv. Det allerførste nummer af det legendariske filmmagasin.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Teaterarbejder. Politisk teater


Andreasen, Dagmar

Samtaler med Kika Mølgaard. Dagmar Andreasen (1910-1991) var næsten fra starten med ved det Revolutionære Teater og Arbejdernes Teater. I denne bog, som er blevet til på grundlag af Frederik Dessaus udsendelser i DR og samtaler med Kika Møldgaard, skildrer hun sit liv som arbejder og teaterarbejder (skuespiller) i de hårde år i 1930'erne og under besættelsen. Via teatret kom hun i berøring med mange af tidens betydelige forfattere og instruktører, bla. Ruth Berlau, Per Knutzon, Kjeld Abell og Bertolt Brecht. Illustreret med s/h fotos. Med personliste.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Radziecki plakat filmowy lat dwudziestych : wystawa ze zbiorów Biblioteki im. Lenina w Moskwie


Baburina, Nina Ivanovna m.fl. (red.)

Katalog til udstilling med filmplakater fra film af bl.a. Eisenstein, Pudowkina, Dowzenki, Wiertowa og Kuleszowa. Med helsides illustrationer i s/h og farver.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

Skandalen


Balling, Erik

Forslag til en film bygget over begivenheder ved det danske hof i årene 1766 - 1772, centreret om Struensee og Caroline-Mathilde. Med epilog af Henning Bahs. Eller som Erik Balling (1924-2005) selv siger: "Det er min bedste film. Den er bare aldrig blevet indspillet".
  Pris: 100,00 DKK
Mere info

I Am Hamlet


Berkoff, Steven

Steven Berkoff (b. 1937), English actor, writer and director, reveals in this book what goes on in an actor's mind when he is playing Hamlet, Shakespeare's best-known work. From Berkoff's own experience in the title role, he has created an intensely personal analysis of the the play; his scene-by-scene observations show how his imagination covers a wide range of human experience, as well as a dynamic expression of the lasting authority of Shakespeare's play. Illustrated with b/w photos.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Jeg mindes -


Bewer, William

En charmerende erindringsbog om et København af i går, fyldt med lokalkolorit, og med et væld af oplysninger om teatre og skuespillere. Illustreret i s/h med tegninger og fotoplancher. (Charles Marius) William Bewer (1867-1965) var dansk skuespiller.
  Pris: 50,00 DKK
Mere info

Cowboynationen. Westernfilmen og det moderne Amerika


Bjerre, Thomas Ærvold - Torben Huus Larsen

Historierne om den ensomme cowboy og livet på prærien har i over 100 år fungeret som den arketypiske amerikanske fortælling og som en art national skabelsesberetning. Denne bog, som er den første på dansk om genren, undersøger nærmere genrens udvikling fra John Wayne over Clint Eastwood til Kevin Costner. ligesom den viser, hvordan genren har afspejlet og formet amerikansk historie og kultur. Indhold: Fra Cooper til det hvide lærred ; Ind i solnedgangen : landskabet i westernfilmen ; Mænd, mænd, mænd : maskuliniteter i westerngenren; Westernfilmen og det multikulturelle samfund ; Anti-westerns ; Kvinder i sadlen : femi-westerns ; Død eller levende : westernfilmen ved årtusindeskiftet. Med bibliografi og indeks. I serien 'University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences', vol. 279.
  Pris: 150,00 DKK
Mere info

Poul Reichhardt. Folkelig - og helt sig selv


Borch, Carsten

Et portræt af den folkekære skuespiller Poul Reichhard (1913-1985). Illustreret med fotos i s/h. Bogen rummer teaterindex, filmografi, personregister og kilder.
  Pris: 95,00 DKK
Mere info

Skuespilleren Storm P.


Boye, Ib

De fleste kender Robert Storm Petersen (1882-1949) som humorist og tegner. Men han var også skuespiller, bl.a. Danmarks første cowboyhelt på film. Teaterhistorikeren og journalisten Ib Boye giver i denne festlige bog et nyt bud på vurderingen af Storm P.s indsats på scenen og filmlærredet. Illustreret med fotos og tegninger mv. i s/h.
  Pris: 60,00 DKK
Mere info

John Gielgud. A Celebration


Brandreth, Gyles

A comprehensive pictorial (in b/w) biography of one of the world's leading actors of stage, screen and television, Sir John Gielgud (1904-2000). With index.
  Pris: 100,00 DKK
Mere info

Orkanens øje. En bog om folkelig historiefortælling og dens sceniske fremstilling


Bro, Vigga

Illustreret i s/h med tegninger af Per Tønnes. En lille bog, skrevet ud fra skuespillerens, historiefortællerens og underviserens synsvinkel, som giver gode råd og praktiske værktøjer til at fortælle en historie for et publikum.
  Pris: 65,00 DKK
Mere info

Holger Gabrielsen. Skrevet af hans venner


Budtz-Jørgensen, Jørgen - Svend Kragh-Jacobsen - Harald Mogensen (red.)

En portrætantologi om den danske skuespiller Holger Gabrielsen (1896-1955). Illustreret i s/h med fotoplancher af H. I. Mydtskov og vignetter af Hans Bendix. Med rollefortegnelse, iscenesættelser samt biografiske data.
  Pris: 65,00 DKK
Mere info
1-12 af 104 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Antal varer 0 stk
Samlet pris 0,00 DKK
Porto/eksp./lev. 0,00 DKK
I alt inkl. levering 0,00 DKK
Indtast din e-mailadresse og tryk på Tilmeld for at modtage nyheder fra Antikvariatet Gorm den Gamle.
E-mail: